2015: „Пепел от мрак“

Пепел от мрак

„Пепел от мрак“

През 2015 година или около 12 месеца след дебютния сборник, Валентин Попов-Вотан издава втория си самостоятелен сборник – „Пепел от мрак“.

„Пепел от мрак“ е част от колекция „Дракус“ на издателство „Gaiana book&art studio“ и излиза под номер 7 в остросюжетната колеция, превърнала се в любима на хиляди фенове на фантастика, ужаси и фентъзи.

Разказите

„Пепел от мрак“ включва:

 1. Бурята
 2. Човекът на покрива
 3. Заветът на мечката
 4. Чудото на Вяра
 5. Градината на вампира
 6. Индианска луна
 7. Особняка от тавана
 8. Весела Коледа
 9. Изворът на вечния живот
 10. Нощта на Вси Светии
 11. Париж на страстта
 12. Писателят и фантазията
 13. Старлайт
 14. Ястребова нощ
 15. По дяволите! Накъде отива този свят!
 16. Музиката на цветята
 17. Космическа одисея
 18. Когато се събуди в деня на смъртта си
 19. Последната битка
 20. Стаята за спомени

Знаете ли, че …

„Музиката на цветята“ е публикуван в сайта на списание „Трубадури“, а „Когато се събуди в деня на смъртта си“ е отличен и включен в сборника на сп. „Дракус“ за разкази вдъхновени от майстора Рей Бредбъдри „451 градуса по Бредбъри“.


Другите за „Пепел от мрак“

Crazy Admins пишат:

„Идейно и жанрово пъстър сборник, редуващ спокойни, навяващи тъга и самота, леко меланхолични със сурови и отрезвяващи разкази. „Пепел от мрак“ изостря и поставя на изпитание въображението и психиката на читателя със своите загадки, капани, обратни завои и смразяващи кървави картини.“

Ана Хелс споделя:

„След Нощта срещу ноември е време за нова среща с добрия зъл хорър в лицето на Валентин Попов, този път като част от колекция Дракус, която за пореден път улучва в голямото червено сърце на мишената с качествена българска литература. Макар че началото е меко казано странно, с няколко по-скоро социални, отколкото ужасяващи разказа, където чудовищата са просто хората от ежедневието ни, ритъмът бързо набира скорост, и върху читателя връхлитат вещици, пухкави деца – кръвопийчета, извънземни стриптизьорки, кръвожадни молови аниматори, психарски колекции, демонични индианци, френски дяволи и още десетки други странни, симпатични носители на смърт, с които не искате да се срещате, освен на хартия.“

В ревюто си Петър Панчев споделя: „Валентин Попов се оказа доста продуктивен на идеи, което стана основна причина сборникът му да ми се види като истинска приключенска одисея.“
Цялото ревю ТУК.

Велина Карагьозова: „Валентин Попов е дързък и плодотворен автор, който е забъркал смес от различни жанрове.“

Повече за „Пепел от мрак“ можете да намерите в goodreads.

Публикации и награди

Разказът „Весела Коледа“ е публикуван в е-списание „Сборище на трубадури“ през декември 2014. Можете да го прочетете ТУК.

Разказът „Музиката на цветята“ също намери място при стожерите на фантастиката „Сборище на трубадури“. Прочетете го ТУК.

„Когато се събуди в деня на смъртта си“ е част от антологията „451 градуса по Бредбъри“ (Gaiana, 2015).

„Starlight“ (разказ) – сп. „Дракус“ излиза в специален англоезичен брой, септември 2016.

Валентин Попов-Вотан за книгата

Още преди да излезе „Нощта срещу ноември“ през 2013 и след като се запознах с Явор Цанев и невероятната му идея за списание „Дракус“, колекция „Дракус“ и изобщо за възможността да популяризира остросюжетните български автори, започнах да мечтая да съм част от колекцията, която събира най-добрите, най-интересните и най-идейните автори и техните творби. За моя радост участието ми в колекция „Дракус“ стана факт още през 2015 година, което е и една сбъдната мечта за прохождащ автор. Защото, каквото и да си мислите, въпреки че това е втора книга, аз все още бях новобранец.

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]