Непослушково или една коледна история

Коледна история за Непослушково - Валентин Попов

Валентин Попов подготвя поредна изненада, която този път е насочена към малките читатели. А именно коледна история: „Коледна история за Непослушково“.

Приятно четене:

В една далечна страна, която нито била твърде далеч, нито твърде близо до нашата си земя, имало един град. Това бил градът на непослушковците. Затова се казвал и Непослушково. В нашите градове и села, постоянно по улиците бързат възрастни, майки, бащи, баби, дядовци, пораснали деца, малки деца, но ако някой от вас иде в Непослушково, ще види малко по-различна картина. Там възрастни няма. По улицата ще видите само деца, от четири-пет годишни до седемнайсет-осемнайсет. Обединява ги това, че са непослушни и че не са щастливи. По тази причина рядко се усмихват. Защото Непослушково е населено с децата, които тук при нас не са слушкали. Но вместо да им растат ушите или носовете като в едни други приказни истории, в нашата те отиват в далечния град. Как обаче отиват и кой ги праща там аз не знам, затова и няма да си измислям или пък лъжа. Защото има и Непослушково за възрастни, само че там е много, много, ама много по-страшно и нямам никакво желание да се окажа на толкова тъжно и мрачно място, в което няма радост, смях и щастие.

И така, в Непослушково живеели децата, които тук при нас не били много послушни, правели бели, лъжели, не изпълнявали задълженията си. Дори и по случайност не правели някое добро дело, нито пък помагали на някое свое другарче или възрастен роднина.

Поръчайте безплатно приказката „Коледна история за Непослушково“

Можете да поръчате цялата приказка като коментирате под този пост с вашия имейл, изпратите лично съобщение във фейсбук или изпратите имейл на val_popov@abv.bg.

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]