Финалист в Mili Dueli 20/21

Днес излязоха резултатите от поетичния конкурс на Балканите – Мили Дуели.

Няколко думи за инициативата на Нермин Делич

Това е най-големият конкурс за поезия на Балканите, в който участват не само автори от нашия полуостров, а и такива от различни диаспори в света. А целта му е да насърчи междукултурния диалог между артистите от Балканите и света, да изгради мостове на култура и взаимно уважение.

В настоящия сезон, който е 8, участваха 739 автора от 52 държави. Състезанието се състои от 5 елиминационни кръга, след всеки от които, броят на авторите намалява. А в последният – пети кръг – победителят се определя чрез система за гласуване.

ТОП 50

След приключване на четвърти кръг – бяха определени чрез гласове от публика и жури, авторите, които ще участват във финалите на MILI DUELI. За мое щастие и радост, в дуел „България“ моето стихотворение е класирано директно за финала с максимален брой точки.

класиране в четвърти кръг „България“ – полуфинали
Очаквайте скоро и финалните двубои!

А аз благодаря на всички замесени в тази инициатива, на Нермин Делич, който с постоянство и упоритост движи този проект напред и все повече го развива, на Анджела Турукало, която като мой ментор участваше в избора на стихотворение и с безценните си съвети е главен отговорник моето класиране да е факт!

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]