Ив-Ана Драгомирова чете „Убежище“

Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Моят начин да отпразнувам този ден беше да ви срещна с няколко ентусиаста, които прочетоха мои разкази, които споделих с вас. Надявам се, че инициативата ми ви е харесала.

За финал, в този празничен ден, ще чуем разказа „Убежище“ – постапокалиптична картина, който е прочетен от Ив-Ана Драгомирова – една изключително надарена, трудолюбива, талантлива и упорита дама, за която в съвсем скоро бъдеще ще чувате много, защото нейната сцена е литературата.

Ето и малко информация за нея:

„Израснах сред музиканти, танцьори, художници, чудаци, чешити и сладкодумни разказвачи. Всички те живееха под светлините на рампата. Все някой трябваше да остане в сенките и да се опитва да подрежда света. Предпочитах слушането. Говоренето оставих за другите. Така се намерихме с писането. Обичах да търкалям думите в ума си, да ги изглаждам и напасвам. Писането беше интимно и лично преживяване, докато…

Смъртта спря на една педя пред очите ми. Лежах на пешеходната пътека и бях благодарна на болката от потрошените ми кости, защото ми доказваше, че съм жива и в съзнание. Повтарях си: „Време е да направя нещо за себе си“. Така се задейства спусъкът да търся път към читателите.

Това съм аз. Другото е статистика.“

Така определя себе си и своето начало в писането Ив-Ана Драгомирова, литературен псевдоним на Стелиана Петкова, с който подписва творбите си. Родена е в гр. Плевен през 1969 г. В момента живее и твори в гр. Пловдив.

Членува в „Дамски писателски клуб Фортуна“ и „Асоциацията на младите български писатели“.

2018 година:

Конкурс „Агоп Мелконян“ – разказът „Вграждане“ попада във финалната подборка на журито.

Конкурс „Мостове“- 2, гр. Русе – финалист с разказа „Как се яде домат“ на тема „Разкажи ми своята история“

2019 година:

Конкурс „Мостове“- 3, Русе – финалист с разказа „Какви тайни се крият в джоба на детството“ на тема „Тайните на прашния гардероб“; допълнителна награда – приз на Клуб „Мечтание“.

Конкурс „Поетични дуети“ на Литературен клуб „Многоточие“ – трето място за творбата „Танцът на перата“, написана съвместно с Валентин Попов – Вотан.

2020 година.

Конкурс „Копнеж за растящо и пораснало творчество“ на Човешката библиотека“, посветен на Величка Настрадинова – почетна грамота за разказа „Паричката пътешественик или как станах вълшебник“.

Конкурс за хорър на клуб „Лазарус“ – разказът „Убежище“ става финалист.

Конкурс „Мостове“ – 4, Русе – финалист с разказа „Ем“ на тема „Докато смъртта ни събере“

„Mili Dueli“ – достигане до трети кръг.

2021

Конкурс „Агоп Мелконян“ – Почетното жури отличава за високо творческо постижение разказа „Подсладителят“.

Публикации:

В периодичния печат – вестник „България Днес“ – разказът „Сладурът“

В сборници:

„Мостове“2; „Мостове“3; „Мостове“4 – сборници с творбите на финалистите.

Сборник „Шах и мат“ на Литературен клуб „Многоточие – разказ „За юнака, за принцесата и…“

Стихотворението „Притча за Вихрен” е избрано за включване в алманах, посветен на 125 г. от създаването на НЧ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Банско.

Публикации в сайтовете „Отвъд кориците“ и „Литературен свят“.

Редовно участва в инициативата „Истории от някога“, където няколко пъти става финалист според избора на публиката.

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]