#ИграНаКниги – последен кръг

2020 е година на предизвикателствата и на оцеляването. В условията на пандемията от COVID-19 и принудителната изолация реших, че е добре да споделя творчеството си с вас. От една страна възможност за вас да се срещнете с моите разкази (ако до сега сте имали щастието да ги избегнете), а от друга – шанс за мен да разнообразя ежедневието си и да се мотивирам да пиша по-редовно и упорито. Мисля, че се получи добре (поне за мен), вие ще кажете дали ви беше интересно, дали ви допадна това, което предложих не само за четене, а и като игра. Постарах и условията за участие да не са сложни, същевременно да са предизвикателство, а не от сорта „пиши-есе-и-да-бегаме“.
До момента раздадох 6 книги (в 5 кръга), тъй като веднъж ме подведе алгоритъма на фейсбук и не отчете един от участници, който получи книгата като извинение от моя страна. Освен моите самостоятелни сборници „Брод през световете“ и „Ангелите нямат криле“, имахте възможност да спечелите и антологиите „Албена 2017“, „Албена 2019“ и „Шах и мат“, за да се срещнете и с други съвременни български автори, творящи активно и отличени от конкурси.

А сега стига с толкова предисловия. Време е да обявява и 6 ПОСЛЕДЕН КРЪГ от #ИграНаКниги!

Шести кръг от #ИграНаКниги започва от 01.11.2020 – Деня на народните будители. Изборът на тази дата не е случаен, а е своеобразен начин да почетем българското слово, литература и култура, както и да си припомним кои са онези знаменити личности, които дават духовен и просветителски тласък на националноосвободителното движение в българските земи. Много са и съвременните будители, които развиват просвещението и издигат българския дух – огледайте се около себе си, вижте ги и ги ценете, четете българските автори от минало и настояще.
Крайният срок е 08.11.2020 – Моят рожден ден, на който искам да ви подаря “26 истории” – сборникът с разкази, които са публикувани из различни уеб сайтове (вече и аз не знам коя история къде е намерила своето място) и разкази, които са отличени с награди в различни конкурси през годините.
И така, от 01 до 08.11.2020 играете за “26 истории”, а за да спечелите е нужно да посочите имена на съвременни български будители като коментар под тази публикация във фейсбук.
Желая успех на всички, а един от вас, на случаен принцип, ще бъде изтеглен и ще спечели в последния кръг на #ИграНаКниги.

Цялата игра започна в условията на пандемия и изолация, бе прекъсната по време на лятото и след отхлабване на мерките и продължи през есента, за да направи своеобразен мост към завръщането ни към нормален живот. Но идеята най-вече беше да покаже, че книгите са неизменни спътници и отдушници във всяка една ситуация – лична и/или глобална, че книгите са единствените истински и добри приятели, които са винаги до нас в добро и лошо.

Благодаря на всички, които се включиха в играта; на тези, които следят сайта и фейсбук страницата ми; на тези, които четат и споделят творчеството ми; на тези, които останаха до мен въпреки мен през години; на тези, които ме подкрепят и на тези, които ми сочат грешките, които допускам.
Благодаря ви! Успех в последния кръг, а кой знае – може отново да организирам игра, която да се осъществи в един нормален и свободен свят.

2 thoughts on “#ИграНаКниги – последен кръг

  1. Галина Танева says:

    Бих приложила линк към едно видео, на което ще видите трима истински съвременни будители. Техните имена са Гергана Анева, Мария и Живко Желеви. А тяхно дело е опазването на българското четмо и писмо, българската история и култура сред 50-те деца- емигрантчета в Югозападна Англия, град Екситър. Благодарение на тях, децата ни се учат да четат и пишат на български. Те отделят своите недели напълно безплатно и ги посвещават на децата ни и каузата, наречена „Родина“. Това е истинско съвременни будителство! Колкото и малки да са тези трима души, тяхното дело е огромно!

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]