Второ място на четвъртия конкурс за художествен текст „Лист“

На 14 декември 2017 г. се проведе  награждаването на победителите в четвъртия конкурс за художествен текст „Лист”, организиран от СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора” в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, Книжарница „Приятели” – Стара Загора и с медийната подкрепа на сайта „Аз чета” – сайт за книги и четене.

Отличените с най-добри текстове получиха и подарък – ваучер за книги от Книжарница „Приятели – Стара Загора“. В края на годината всички номинирани текстове ще бъдат издадени в книга.

Текстовете, които бяха получени, са общо 23 на брой. От тях, след дълго разискване, журито отличи 5 финалисти, а именно: Теа Петрова Монева, Валентин П. Попов, Ива Спиридонова, Ирена Иванова, Калоян Захариев.

Макар първоначалния план да бе да се наградят 3 разказа – 1 първо и 2 втори места, журито толкова се затрудни, че общият брой на наградените стана 5.

Абсолютен фаворит на журито беше разказът „Спомин сред страниците” от Калоян Захариев, който за втори път печели конкурсът. Той бе победител и на първото издание на конкурса на тема „Цветът”, където заедно с Ремин Мунтянов участваха с разказа „Между бялото и черното”

Второто място си поделиха общо 4 текста, а именно:

Теа Петрова Монева, разказ През една есен

Валентин П. Попов, разказ Апликация

Ива Спиридонова, стихотворение Този лист

Ирена Иванова, разказ Листопад

Калоян Захариев отново стана победител в конкурса за художествен текст „Лист“

 

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]