Гласувай за любимата си книга

Класация „Моята любима книга за 2015“! Може да гласувате за по една книга в категория. Някои късметлии ще получат награди – книги, ваучери за книги и др. Ще съм признателен, ако в секция „Фантастика, фентъзи и хорър“ изберете „ПЕПЕЛ ОТ МРАК“

 

ЛИНК ЗА ГЛАСУВАНЕ:
http://vsichkozaknigite.bg/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD/

Националният конкурс „Моята любима книга“ се провежда за първа година, като чрез онлайн гласуване ще бъде избрана любимата книга на България, издадена през 2015 г. Целта е да се привлече публичното и медийно внимание върху новите заглавия на българския книжен пазар. Да се предостави възможност на читателите да определят своите литературни фаворити в различните жанрове. Да се отличат най-обичаните книги  и да се посочат като такива пред читателската публика. Да се създаде активен диалог за съвременната литература и определящите литературни тенденции.

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

I. Националният конкурс „Моята любима книга-2015 г.“ е организиран от сдружение „Всичко за книгите“ (София 1000, ул. „Граф Игнатиев“ 19, тел.: 02 944 53 80; 02 980 16 29; e-mail: knigi@vsichkozaknigite.bg) и се провежда в сайта www.vsichkozaknigite.bg, в раздел „Моята любима книга”.

II. СРОК: конкурсът се провежда в два етапа:

 1. Първият етап на конкурса продължава от 00:00 ч. на 29.02.2016 г. до 24:00 ч. на 08.04.2016 г.
 2. Вторият етап на конкурсa продължава от 00:00 ч. на 11.04.2016 г. до 24:00 ч. на 17.04.2016 г.
 3. Обявяване на резултатите: 19.04.2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg.

III. ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ

 1. Право да гласува в конкурса има всяко физическо лице, навършило 16 г.
 2. В първия етап на конкурса всеки гласуващ има право да даде своя глас един път за една книга от всяка категория. Гласуващият не е длъжен да гласува във всички категории.
 3. Във втория етап на конкурса всеки гласуващ има правото да даде своя глас еднократно за една от книгите финалисти, независимо дали е гласувал в първия етап, или не.

IV. УСЛОВИЯ ЗА КНИГИТЕ, ЗА КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА В КОНКУРСА

 1. В конкурса може да се гласува за книги, които са издадени за пръв път на български език през 2015 година.
 2. В конкурса НЕ могат да участват нови преводи на вече издавани книги.
 3. В конкурса НЕ могат да участват допълнени и/или преработени издания на вече издавани книги.
 4. В конкурса НЕ могат да участват сборници с текстове, части от които са публикувани в предишни издания (електронни или печатни).
 5. Книгите, които са част от поредица, участват като самостоятелни заглавия.
 6. Книгите трябва да принадлежат към някоя от следните категории: 1) Съвременна художествена проза и поезия; 2) Трилъри и криминална литература; 3) Фантастка, фентъзи и хорър; 4) Дамски романи; 5) Исторически романи; 6) Нехудожествена литература.
 7. В конкурса НЕ могат да участват книги, предназначени за деца и тийнейджъри до 15-годишна възраст (включително).
 8. 8. В конкурса могат да участват книги, предназначени за читатели над 16-годишна възраст (Тук се включва така наречената Young Adult литература).

V. МЕХАНИЗЪМ НА КОНКУРСА

Гласуването протича на два етапа.

 1. ПЪРВИ ЕТАП:

1.1 В раздел „Моята любима книга” e анкетната карта за гласуване, организирана по следния начин:

–  форма за данни за контакт.

– списък с книги, разделени по категории: 1) Съвременна художествена проза и поезия; 2) Трилъри и криминална литература; 3) Фантастка, фентъзи и хорър; 4) Дамски романи; 5) Исторически романи; 6) Нехудожествена литература.

– книгите във всяка категория са подредени по азбучен ред, като всяко едно е представено със заглавие, автор и корица.

– съдържа опция „Добави книга”. Тя дава възможност в хода на първия етап да се добавят книги, които не фигурират в списъка.

1.2. В първия етап на конкурса всеки гласуващ има право да гласува по един път за една книга от всеки жанр. Гласуващият не е длъжен да гласува във всички категории.

1.3. За да гласува за своята любима книга, гласуващият трябва:

– да попълни формата за контакт, където задължителни полета са три имена (задължително изписани на кирилица) и телефон (задължително започващ с нула).

– да маркира книгата/ книгите, за която/ за които иска да гласува.

– да натисне бутон „Гласувай”.

1.4. За да добави книга, която не фигурира в списъка,  гласуващият трябва:

– да натисне бутон „Добави книга”, намиращ се под анкетната форма.

– да попълни формата, като задължителни полета са: име; имейл; заглавие на книгата; име на автора на книгата. В незадължителното поле за допълнителни данни може да въведе всяка друга информация, която да улесни екипа на „Всичко за книгите” при одобряването на книгата – например издателство, жанр, ISBN и други.

– да натисне бутон „Изпрати”.

В рамките на 24 часа Организаторът вписва добавената книга, ако тя вече не присъства в списъка и ако отговаря на Общите условия на конкурса. Ако добавената книга не отговаря на тези критерии, Организаторът не вписва новата книга в списъка и уведомява чрез имейл за причините.

– ако добавената книга отговаря на условията на конкурса, тя ще се появи по азбучен ред в списъка с книги в категорията, към която се отнася. Гласуващият трябва да изпълни всички действия, описани в 1.3. от т. V. от правилата, за да бъде отчетен неговият глас.

– Гласуващият може да добави повече от една книга във всяка категория.

 

 1. ВТОРИ ЕТАП:

2.1. Във втория етап на конкурса участват по 3 книги, събрали най-много гласове през първия етап във всяка една от 6-те категории. Гласуващият има правото да даде своя глас еднократно само за една от книгите финалисти.

По време на втория етап осемнайсетте книги ще получат по-подробно представяне със заглавие, автор и допълнителна информация (издател, анотация и т.н.)

VI. ПЕЧЕЛИВШИ

 1. Книгата, събрала най-много гласове във втория етап на надпреварата, ще спечели конкурса и ще получи приза „Любимата книга на България” за 2015 г.
 2. Авторът и/или издателят на книгата победител ще получи грамота.
 3. Един от всички гласували в конкурса ще спечели ваучер за книги на стойност 200 лв., осигурен от сдружение „Всичко за книгите“. Името на печелившия ще бъде избрано чрез теглене на томбола на 19.04.2016 г. в присъствието на нотариус. Печелившият ще може да закупи книги по избор в посочена от него книжарница (търговски обект, а не електронна книжарница).
 4. В томболата за гласувалите ще бъдат изтеглени и поощрителни награди.

На 19.04.2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg ще бъдат обявени имената на всички печеливши от томболата.

 

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]