Гласувай за любимата си книга

Класация „Моята любима книга за 2015“! Може да гласувате за по една книга в категория. Някои късметлии ще получат награди – книги, ваучери за книги и др. Ще съм признателен, ако в секция „Фантастика, фентъзи и хорър“ изберете „ПЕПЕЛ ОТ МРАК“

 

ЛИНК ЗА ГЛАСУВАНЕ:
http://vsichkozaknigite.bg/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD/

Националният конкурс „Моята любима книга“ се провежда за първа година, като чрез онлайн гласуване ще бъде избрана любимата книга на България, издадена през 2015 г. Целта е да се привлече публичното и медийно внимание върху новите заглавия на българския книжен пазар. Да се предостави възможност на читателите да определят своите литературни фаворити в различните жанрове. Да се отличат най-обичаните книги  и да се посочат като такива пред читателската публика. Да се създаде активен диалог за съвременната литература и определящите литературни тенденции.

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

I. Националният конкурс „Моята любима книга-2015 г.“ е организиран от сдружение „Всичко за книгите“ (София 1000, ул. „Граф Игнатиев“ 19, тел.: 02 944 53 80; 02 980 16 29; e-mail: knigi@vsichkozaknigite.bg) и се провежда в сайта www.vsichkozaknigite.bg, в раздел „Моята любима книга”.

II. СРОК: конкурсът се провежда в два етапа:

 1. Първият етап на конкурса продължава от 00:00 ч. на 29.02.2016 г. до 24:00 ч. на 08.04.2016 г.
 2. Вторият етап на конкурсa продължава от 00:00 ч. на 11.04.2016 г. до 24:00 ч. на 17.04.2016 г.
 3. Обявяване на резултатите: 19.04.2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg.

III. ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ

 1. Право да гласува в конкурса има всяко физическо лице, навършило 16 г.
 2. В първия етап на конкурса всеки гласуващ има право да даде своя глас един път за една книга от всяка категория. Гласуващият не е длъжен да гласува във всички категории.
 3. Във втория етап на конкурса всеки гласуващ има правото да даде своя глас еднократно за една от книгите финалисти, независимо дали е гласувал в първия етап, или не.

IV. УСЛОВИЯ ЗА КНИГИТЕ, ЗА КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА В КОНКУРСА

 1. В конкурса може да се гласува за книги, които са издадени за пръв път на български език през 2015 година.
 2. В конкурса НЕ могат да участват нови преводи на вече издавани книги.
 3. В конкурса НЕ могат да участват допълнени и/или преработени издания на вече издавани книги.
 4. В конкурса НЕ могат да участват сборници с текстове, части от които са публикувани в предишни издания (електронни или печатни).
 5. Книгите, които са част от поредица, участват като самостоятелни заглавия.
 6. Книгите трябва да принадлежат към някоя от следните категории: 1) Съвременна художествена проза и поезия; 2) Трилъри и криминална литература; 3) Фантастка, фентъзи и хорър; 4) Дамски романи; 5) Исторически романи; 6) Нехудожествена литература.
 7. В конкурса НЕ могат да участват книги, предназначени за деца и тийнейджъри до 15-годишна възраст (включително).
 8. 8. В конкурса могат да участват книги, предназначени за читатели над 16-годишна възраст (Тук се включва така наречената Young Adult литература).

V. МЕХАНИЗЪМ НА КОНКУРСА

Гласуването протича на два етапа.

 1. ПЪРВИ ЕТАП:

1.1 В раздел „Моята любима книга” e анкетната карта за гласуване, организирана по следния начин:

–  форма за данни за контакт.

– списък с книги, разделени по категории: 1) Съвременна художествена проза и поезия; 2) Трилъри и криминална литература; 3) Фантастка, фентъзи и хорър; 4) Дамски романи; 5) Исторически романи; 6) Нехудожествена литература.

– книгите във всяка категория са подредени по азбучен ред, като всяко едно е представено със заглавие, автор и корица.

– съдържа опция „Добави книга”. Тя дава възможност в хода на първия етап да се добавят книги, които не фигурират в списъка.

1.2. В първия етап на конкурса всеки гласуващ има право да гласува по един път за една книга от всеки жанр. Гласуващият не е длъжен да гласува във всички категории.

1.3. За да гласува за своята любима книга, гласуващият трябва:

– да попълни формата за контакт, където задължителни полета са три имена (задължително изписани на кирилица) и телефон (задължително започващ с нула).

– да маркира книгата/ книгите, за която/ за които иска да гласува.

– да натисне бутон „Гласувай”.

1.4. За да добави книга, която не фигурира в списъка,  гласуващият трябва:

– да натисне бутон „Добави книга”, намиращ се под анкетната форма.

– да попълни формата, като задължителни полета са: име; имейл; заглавие на книгата; име на автора на книгата. В незадължителното поле за допълнителни данни може да въведе всяка друга информация, която да улесни екипа на „Всичко за книгите” при одобряването на книгата – например издателство, жанр, ISBN и други.

– да натисне бутон „Изпрати”.

В рамките на 24 часа Организаторът вписва добавената книга, ако тя вече не присъства в списъка и ако отговаря на Общите условия на конкурса. Ако добавената книга не отговаря на тези критерии, Организаторът не вписва новата книга в списъка и уведомява чрез имейл за причините.

– ако добавената книга отговаря на условията на конкурса, тя ще се появи по азбучен ред в списъка с книги в категорията, към която се отнася. Гласуващият трябва да изпълни всички действия, описани в 1.3. от т. V. от правилата, за да бъде отчетен неговият глас.

– Гласуващият може да добави повече от една книга във всяка категория.

 

 1. ВТОРИ ЕТАП:

2.1. Във втория етап на конкурса участват по 3 книги, събрали най-много гласове през първия етап във всяка една от 6-те категории. Гласуващият има правото да даде своя глас еднократно само за една от книгите финалисти.

По време на втория етап осемнайсетте книги ще получат по-подробно представяне със заглавие, автор и допълнителна информация (издател, анотация и т.н.)

VI. ПЕЧЕЛИВШИ

 1. Книгата, събрала най-много гласове във втория етап на надпреварата, ще спечели конкурса и ще получи приза „Любимата книга на България” за 2015 г.
 2. Авторът и/или издателят на книгата победител ще получи грамота.
 3. Един от всички гласували в конкурса ще спечели ваучер за книги на стойност 200 лв., осигурен от сдружение „Всичко за книгите“. Името на печелившия ще бъде избрано чрез теглене на томбола на 19.04.2016 г. в присъствието на нотариус. Печелившият ще може да закупи книги по избор в посочена от него книжарница (търговски обект, а не електронна книжарница).
 4. В томболата за гласувалите ще бъдат изтеглени и поощрителни награди.

На 19.04.2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg ще бъдат обявени имената на всички печеливши от томболата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]