„Доктор Сън“ – Стивън Кинг

„Доктор Сън“ е една от най-добрите книги на Стивън Кинг – определено. Ако не знаете, тя се явява един вид продължение на „Сиянието“. Тъмната история за едно семейство, което отива през зимата да пази и поддържа хотел „Панорама“. Там се случват много, много лоши неща.Ако не сте чели „Сиянието“ не посягайте към „Д-р Сън“, а наваксайте пропуска си.
В книгата Кинг ни среща отново с Дан Торънс, момченцето от онова злочесто семейство, което вече е възрастен човек и се бори с пороците си – алкохолизъм и склонност към агресия. Дан се оказва в едно градче, където намира подходящите хора, започва да посещава Анонимните алкохолици и си намира работа в дом за стари хора. Там, с помощта на един котарак помага на умиращите да преминат по-лесно отвъд.

Паралелно авторът следи историята на Абра, малко момиченце със свръхестествени способности и групата (бих ги нарекъл сектата) „Верни на възела“, които пътуват из целите щатите с караваните, които са незабележими и се „хранят и поддържат“ от деца със способности. Абра влиза в контакт с Дан, който има далеч по-малки „способности“ от нея, а „Верни на възела“ са я набелязали. Дали ще успеят да спрат сектантите или ще са просто храна за тях?
С две думи Кинг е КРАЛ!

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]