Моята 2014 в литературно отношение

Едно от малкото хубави неща през отминалата 2014 година за мен се оказа излизането ми от сенките на мрака в литературно отношение. През април месец излезе от печат първия ми сборник с разкази „Нощта срещу ноември“, след като декември 2013 в бр. 4 на сп. „Дракус“ бе публикуван разказа „Кучешка дупка“. Книгата видя бял свят благодарение на професионализма и отзивчивостта на Явор Цанев – писател и собственик на ИК „Гаяна“, както и на редакторката Кети Илиева. Преди книгата да стигне до тях, а след като излезе на хартия, огромна работа свърши Диана Петрова, както и нейния екип за бързо реагиране Любо, Ивето, Гери. Подкрепата, снимките на приятели, поръчките от страната и чужбина ми дадоха увереност, че книгата има място на българския пазар. Април месец беше и нетрадиционното представяне пред отбрана публика. Огромна помощ ми оказа Георги Връбчев и Адриан Лазаровски – големи имена, които участват в част от книгата 🙂

След излизането на „Нощта…“ участвах в няколко медиини изяви – Oneofusshares, радио Шумен и Антоний Димов, „Как чете…“ и др.

Най-важното е, че покрай книгата се запознах с много нови хора, хора умни и начетени, хора, които могат да разчитат на мен, както и аз на тях.

Краят на годината бе белязан с публикуването на разказа ми „Дневникът на един луд“ в чутовния сборник „Вдъхновени от краля“, в който пак са замесени Явор, Адриан, Бранимир, Кети и Сибин.
Надявам се, че през 2015 година едно ново сътрудничество ще даде своя плод под формата на нов сборник с разкази.

Нека Новата година донесе на всички ни мир, спокойствие, доброта, отзивчивост, здраве, щастие и прекрасни моменти, за които с радост ще си спомняме след години!

Наздраве!

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]