Дракус – бр.3/ 2014

Ето, че дойде моментът, в който пристигна и брой 4 за тази година. Броят е под знака на елемента въздух, но това ни най-малко не значи, че броят е въздухарски 🙂
Първият разказ в него е „Дестинация мрак“ на Ралица Колева – един разказ за миналото, роднинската кръв, магия и демони. Кой ще победи, а накрая .. е изненада. Личното ми впечатление е, че творбата може да се доразвие още малко и да си пипне тук-там. Така или иначе силно начало, а разказът е един от най-стабилните тази година.

Втората творба е „От грешната страна на бога“ на Милен Димитров. Изключително много ми допадна, тъй като тотално припокрива моите възгледи за вярванията, истината, както и интереса ми към древните цивилизация, населявали Южна и Централна Америка.

„Българска рулетка“ на Георги Христов е разказ за живота на скорост, живота, който не ценим и залагаме, за да получим не само пари, но и адреналин. Дали ротативката дава печалба или печалбата е къса клечка. Ще разберете.

Следва „Контакт със земна цивилизация“ на Радослав Филипов – приятно и леко написан разказ с размисли за съществуването, смъртта и разбира се, контакта с извънземен разум. Дали ТЕ ни разбират! Определено да!

„Фантазия“ на Ния-Сирма Мариян Петрова е приятен дебют на млад автор. Бих прочел и други неща, за да си изградя мнение за способностите на авторката.

Както винаги за десерт доза Явор Цанев и „Комарджийте на мисълта“ – кражба на мъдрост, игра на знания, но има ли място за измама в тази надпревара на ума?

Класиката си е класика – „Ру става ловец“ на Змей Горянин.

Целият брой има един голям минус, както всички предходни междувпрочем. А именно – прекалено бързо се чете!

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]