„Окото господне“ – Джеймс Ролинс

Когато си купувам книга на някои автори, нямам съмнения, че ще ми допадне. „Окото господне” на Джейс Ролинс е точно такава книга.

Действието е напрегнато. Започват три сюжетни линии, които накрая се сливат в едно, а местата, където се развиват действията са от Вашингон до Рим, от Рим до Улан Батор, от Макао до Пхенян, за да бъде разкрита загадката в Монголия и родното място на Чингис хан. Отново читателят се среща с добре познатите герои от миналите творби за отряд Сигма – ловката убийца Сейчан, служителката в италианската полиция Рейчъл, Ковалски, капитан Пиърс, отец Вигор

…. Всичко започва по време на наблюдения на комета, която трябва да премине близо до планетата Земя, пречупване на времето и снимки на източното американско крайбрежие от … след четири дни. Всичко е опустошено. Става ясно, че нещо на земята привлича кометата и влияе на траекторията ѝ. Кои, ако не Сигма могат да спрат катастрофата? Отец Вигор получава странна пратка от свои колега – религиозен археолог и веднага след това е направен опит за покушение.  Сейчан, Ковалски и Грей попадат в капан в Макао. Пътищата са много, препятствията са огромни,  а история е изпъстрена с физика, археология и история. Какво трябва да направят, къде трябва да отидат, за да предотвратят глобалния катаклизъм? Кой ще оживее и кой ще умре? Тук ще издам една малка тайна – с огромно съжаление разбрах, че двама от героите повече няма да участват в следващите романи на Ролинс. Но както завършва книгата, в една друга вселена те са живи и здрави!
Увлекателно приключенско четиво, изпълнено с много динамика, действия, убийства и различни декори.

Leave a Reply

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]