Пепел от мрак

“Пепел от мрак” излиза под номер 7 от колекция “Дракус” на издателство “Gaiana book&art”.

Сборникът съдържа двадесет разказа в различни жанрове, но най-вече хорър и фантастика.

1. Бурята

2. Човекът на покрива

3. Заветът на мечката

4. Чудото на Вяра

5. Градината на вампира

6. Индианска луна

7. Особнякът от тавана

8. Весела Коледа

9. Изворът на вечния живот

10. Нощта на Вси светии

11. Париж на страстта

12. Писателят и Фантазията

13. Старлайт

14. Ястребова нощ

15. По дяволите! Накъде отива този свят!

16. Музиката на цветята

17. Космическа одисея

18. Когато се събуди в деня на смъртта си

19. Стаята за спомени

20. Последната битка

Цена: 10 лв.

Предговорът е от Бранимир Събев:

„Винаги когато на родния литературен небосклон се появи нов автор, творящ в праведния жанр на ужаса се изпълвам със задоволство и интерес. Любопитството не спира да ме мъчи и започвам да следя изкъсо развитието му като тъмен бард. Така се получи и при Валентин Попов и първата му книга „Нощта срещу ноември”, а аз не останах разочарован от този хорър-дебют: изчистените, кратки разкази бяха силни и могъщи като нажежени стоманени пирони, забити в ковчега на позьорската посредственост, ширеща се из българските хартиени полета.

В момента държите вторият сборник на автора – „Пепел от мрак”, издаден отново от русенското издателство „Гаяна”. Очакват ви 20 истории, чиито сюжети без съмнение ще задоволят изтънчения ви вкус, а героите в тях, бродещи по белите страници са кой от кой по-колоритни: свирепи мечки, пазещи малките си, самоубийци, отмъстителни индианци, особняци, необикновен Дядо Коледа, село с ужасяващи обитатели, стриптийзьорка с нечовешки умения, психопат с бръснач, компютърна игра-мечта, библейски звяр и един велик вампир, потомък на самия Дракула. Разнообразието е важен фактор сред качествата на всеки сборник разкази, а тъкмо от него в „Нощни разкази” има в доволно количество.

Заложете смело на Валентин Попов и неговият нов сборник. Той е поредното доказателство, че българските автори пишат добре, че създават качествени разкази и че хорърът далеч не е тема табу. Доказателство, че си струва да се четат и си заслужават всяка похарчена стотинка и всяка отделена минутка време. Защото тези разкази, скъпи читатели… са създадени преди всичко за вас.“

Хартиена, 180 страници
Публикувана на 22.09.2015 г., изд. „Gaiana Book&Art studio“
ISBN139789548633697

 

Име:

Вашият Email

Ще се свържем с Вас за повече информация.