Брод през световете

 

 

 

 

 

 

БРОД ПРЕЗ СВЕТОВЕТЕ /Няколко тъмни и не толкова тъмни истории/ е сборник излязъл през 2016 г. от издателство „МОНТ“

Книгата е писана в продължение на година и съдържа двадесет и един разножанрови  разказа, които са обединени в четири раздела. Няма да разкривам кои са разделите, ще оставя да има и изненада за тези, които си я купят 🙂 Деветнадесет от разказите се публикуват за първи път. „Топли, кафяви очи“ е публикуван в сайт на е-списание,  „Дневникът на един луд“ в сборника „Вдъхновени от краля“, а „Стаята за спомени“ присъства в „Пепел от мрак“.

Ето и съдържанието:

„Terrae filius“
Брод през световете
Влакът
Лица в снега
Зъбки, бели зъбки
Играта на дявола
Роклята и сбъднати мечти
Червената роза
С море в очите
С различни очи
Лицето на злото
Танцът на смъртта
Топли, кафяви очи
Трендафилова нощ
Фарът на мъртвите
Дневникът на един луд
Къщата на изгубените лица
Лунна приказка
Почукването
Стаята за спомени
Щастието на Ел

Анотация:

Приятно разножанрови, но отчетливо стилни, разказите на Валентин Попов се редят като модерни приказки, които не унасят, а изкушават да отгърнеш още една и още една страница. Независимо дали ситуира героите си във фентъзи вселена или ги подлага на неочакван – а ла Роалд Дал – край в истории на ужаса, Вотан, с характерен психологизъм, вдъхва живот на своите приключенци, страдалци, меланхолици, белязвайки всеки от тях с най-съкровеното човешко качество – да бъде радетел за Доброто.
И така, пристъпвайки от свят в свят, с лекота, достижима само за истински увличащите разкази, читателят ще се види изкушен сам да избира не задължително най-плиткия брод към жадуваната развръзка, защото в сънопреживяната вселена на Валентин Попов майката природа, космическата статичност, хумор, носталгия и родни реалии преливат едни в други, за да дадат начало на нетърпящата компромиси пълноводна река на читателското удовлетворение.

Симеон Трифонов

Цена: 12 лв.

Брой на страници: 176
ISBN:9786191691050

Можете да прочетете безплатно книгата тук