За мен

Koй съм аз ?

Или няколко думи за мен:
Казвам се Валентин Попов, а творческият ми псевдоним е Вотан. Обичам да пиша и да експериментирам в разнообразни жанрове като хорър, научна фантастика, фентъзи, трилър, криминале, мистерия, примесени с щипка (а понякога и цяла шепа) реализъм. Пиша и стихове, които публикувам под псевдонима Darken Wallace. Пиша от доста години, но едва през 2014 реших да изплувам на повърхността и да покажа пред по-широка публика творбите си. Автор съм на четири самостоятелни сборника:

Нощта срещу ноември” (2014), който можете да изтеглите в електронен вариант безплатно;

Пепел от мрак” (2015), част от колекция „Дракус”;

Брод през световете (няколко тъмни и не толкова тъмни истории)” (2016);

„Ангелите нямат криле” (2017)

Мои разкази намериха място в два сборника на сдружението на българските писатели на ужаса „Lazarus”, „Писъци” (2016) и „Вой” (2017).

Член на клуба на българските писатели на ужаса „Lazarus“ от създаването му през януари 2016 г. до 02.01.2019!

Други разкази намериха дом между кориците на списание „Дракус” – „Кучешка дупка” (2013) и „Нощта срещу 1 ноември” (2014), а „Дневникът на един луд” в антологията „Вдъхновени от краля” (2014), „Когато се събуди в деня на смъртта си” в антологията „451 по Бредбъри”,(2015), разказът „Огнената бездна” в антологията „ПО крилете на гарвана” (2016), а „Рапсодия за мрака и светлината”, писан в съавторство с Lady Pol The Beloved в антологията „Мечове във времето” (2017) и още много други.
Освен в печатни издания, мои разкази и стихове има качени в различни електронни списания като „Сборище на трубадури”, „Отвъд кориците”, „Нова Асоциална Поезия” и др.

Разбира се, че не закъсняха наградите, които долетяха от най-различни места – от Варна, Стара Загора, Бургас, Етрополе, Врабево, Ахтопол, Атина и …. далечно Чикаго.

Пълният списък с публикации и награди можете да намерите тук.

Ако желаете да се запознаете с моето творчество, можете да изтеглите безплатно „Нощта срещу ноември” от тук, а също така и да следите тук, където периодично обновявам информацията за публикациите си.
На мои стихове, миниатюри и други литературни експерименти можете да се насладите във ФБ страницата ми.

Приятен литературен полет на всички мечтатели!