Ив-Ана Драгомирова чете „Убежище“

Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Моят начин да отпразнувам този ден беше да ви срещна с няколко ентусиаста, които прочетоха мои разкази, които споделих с вас. Надявам се, че инициативата ми ви е харесала.

За финал, в този празничен ден, ще чуем разказа „Убежище“ – постапокалиптична картина, който е прочетен от Ив-Ана Драгомирова – една изключително надарена, трудолюбива, талантлива и упорита дама, за която в съвсем скоро бъдеще ще чувате много, защото нейната сцена е литературата.

Ето и малко информация за нея:

„Израснах сред музиканти, танцьори, художници, чудаци, чешити и сладкодумни разказвачи. Всички те живееха под светлините на рампата. Все някой трябваше да остане в сенките и да се опитва да подрежда света. Предпочитах слушането. Говоренето оставих за другите. Така се намерихме с писането. Обичах да търкалям думите в ума си, да ги изглаждам и напасвам. Писането беше интимно и лично преживяване, докато…

Смъртта спря на една педя пред очите ми. Лежах на пешеходната пътека и бях благодарна на болката от потрошените ми кости, защото ми доказваше, че съм жива и в съзнание. Повтарях си: „Време е да направя нещо за себе си“. Така се задейства спусъкът да търся път към читателите.

Това съм аз. Другото е статистика.“

Така определя себе си и своето начало в писането Ив-Ана Драгомирова, литературен псевдоним на Стелиана Петкова, с който подписва творбите си. Родена е в гр. Плевен през 1969 г. В момента живее и твори в гр. Пловдив.

Членува в „Дамски писателски клуб Фортуна“ и „Асоциацията на младите български писатели“.

2018 година:

Конкурс „Агоп Мелконян“ – разказът „Вграждане“ попада във финалната подборка на журито.

Конкурс „Мостове“- 2, гр. Русе – финалист с разказа „Как се яде домат“ на тема „Разкажи ми своята история“

2019 година:

Конкурс „Мостове“- 3, Русе – финалист с разказа „Какви тайни се крият в джоба на детството“ на тема „Тайните на прашния гардероб“; допълнителна награда – приз на Клуб „Мечтание“.

Конкурс „Поетични дуети“ на Литературен клуб „Многоточие“ – трето място за творбата „Танцът на перата“, написана съвместно с Валентин Попов – Вотан.

2020 година.

Конкурс „Копнеж за растящо и пораснало творчество“ на Човешката библиотека“, посветен на Величка Настрадинова – почетна грамота за разказа „Паричката пътешественик или как станах вълшебник“.

Конкурс за хорър на клуб „Лазарус“ – разказът „Убежище“ става финалист.

Конкурс „Мостове“ – 4, Русе – финалист с разказа „Ем“ на тема „Докато смъртта ни събере“

„Mili Dueli“ – достигане до трети кръг.

2021

Конкурс „Агоп Мелконян“ – Почетното жури отличава за високо творческо постижение разказа „Подсладителят“.

Публикации:

В периодичния печат – вестник „България Днес“ – разказът „Сладурът“

В сборници:

„Мостове“2; „Мостове“3; „Мостове“4 – сборници с творбите на финалистите.

Сборник „Шах и мат“ на Литературен клуб „Многоточие – разказ „За юнака, за принцесата и…“

Стихотворението „Притча за Вихрен” е избрано за включване в алманах, посветен на 125 г. от създаването на НЧ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Банско.

Публикации в сайтовете „Отвъд кориците“ и „Литературен свят“.

Редовно участва в инициативата „Истории от някога“, където няколко пъти става финалист според избора на публиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ВАЛЕНТИН ПОПОВ ПРЕДСТАВЯ
На 04.04.2014 от печат излезе "Нощта срещу ноември". За заявка: [contact-form-7 id="274" title="Popup"]